Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društveno poduzetništvo arrow Projekti MyBeeLine i Veles osvojili Social Impact Award 2015
Projekti MyBeeLine i Veles osvojili Social Impact Award 2015
Tea Plenar   
Petak, 29 Svibanj 2015
Image
MyBeeLine tim s ekipom iz Hub-a

U deset različitih europskih zemalja koje dodjeljuju nagrade Social Impact u isto su vrijeme istoga dana finalisti s nestrpljenjem iščekivali rezultate glasovanja. Dodjela Social Impact Awards 2015 Hrvatska organizirana je u prostoru zagrebačkog Hub-a u četvrtak, 28. svibnja 2015. godine.

U finale ovogodišnjeg natjecanja u Hrvatskoj ušlo je šest finalista koji su prije same dodjele dvije novčane nagrade ukratko predstavili svoje projekte. Projekti ''MyBeeLine'', ''Pokaži i meni'', ''ReShroom'', ''Smart Lummies'', ''Street for me'' i ''Veles'' su ušli u finale i ukupno osvojili preko 1700 glasova. Studentski projekti su se pozabavili problemima koji se tiču zaštite okoliša, socijalne uključenosti, tradicije i edukacije djece.
Novčane nagrade u iznosu od po 2500 eura dodjeljene su projektima ''MyBeeLine'' i ''Veles''. Prvi projekt je namijenjen pčelarima i nudi naprednu tehnologiju koja kroz monitoring i analitiku rano otkriva bolesti pčela, dok drugi projekt želi tradicijsku odjeću, odnosno narodne nošnje Sesvetskog Prigorja, prilagoditi suvremenom svijetu i događanjima.
 
Više od samog natjecanja za novčanu nagradu
 
Osim novčane nagrade, pobjednici Social Impact Awards-a dobivaju i prijeko potrebno mentorstvo i infrastukturnu podršku Hub-a Zagreba, te plaćen put i boravak tijekom dvije internacionalne konferencije na kojima će sudjelovati pobjednici iz svih zemalja sudionica SIA, te stručnjaci iz područja društvenog poduzetništva.
 
Cilj nagrade Social Impact je osnaživanje studenata i studentica u području društvenog poduzetništva, poticanje na stvaranje novih ideja i pokretanje start-up projekata. Social Impact Award je puno više od samog natjecanja jer nudi kontinuiranu podršku projektima, omogućuje prepoznatljivost u zajednici te potiče na stvaranje poslovnih veza sa stručnjacima iz područja društvenog poduzetništva. 
 
Natjecanje Social Impact Awards u Hrvatsku dovode Impact Hub Zagreb i Erste fondacija, a ovogodišnje izdanje je dobilo i financijsku podršku Grada Zagreba.
Hits: 2488
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union