Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društveno poduzetništvo arrow Hotel koji je izbjeglicama pružio priliku za novi život u Austriji
Hotel koji je izbjeglicama pružio priliku za novi život u Austriji
Tea Plenar   
Srijeda, 15 Oľujak 2017
Image
Izvor: Facebook

Nekadašnji umirovljenički dom u Beču je zahvaljujući Caritasovoj pozajmici od 1,5 milijuna funti i crowdfunding kampanji u kojoj je prikupljeno još 70 tisuća eura pretvoren u boutique hotel u kojem većinom rade izbjeglice.

Retro stil kojim odiše hotel Magda, smješten u blizini poznatog zabavnog parka Prater, privlači brojne goste od samog otvorenja u veljači 2015. godine.

U hotelu kapaciteta 78 soba zaposleno je 28 osoba. Njih 20 su izbjeglice iz čak 16 različitih zemalja koje su zatražile azil u Austriji. Mnogi od njih su brodovima preko Sredozemlja stigli u Europu bježeći od rata, bijede, siromaštva…

U Austriji izbjeglice teško pronalaze posao prije no što dobiju rješenje o azilu pa im Magdas hotel omogućuje i zaposlenje i edukaciju.

Idealni kandidati za rad sa strancima
 
Zaposlenicama Caritasa izbjeglice su se obraćale i molile pomoć u pronalaženju posla, a one su u njima vidjele idealne kandidate za rad u turizmu s obzirom da govore i po nekoliko jezika. Otvaranjem hotela pomogle su mnogima od njih ali nikada nisu pomislile da će Magdas postati i uspješan posao. Hotel bilježi prosječnu popunjenost kapaciteta od 70 posto a zadovoljni gosti ostavljaju brojne komentare na stranici TripAdvisor i hotel redovno ocjenjuju sa četiri do pet zvjezdica.

Image
Izvor: Facebook

Sav profit kojeg hotel ostvaruje troši se na plaće zaposlenika i kupnju potrošnog materijala što hotel svrstava u društveno poduzetništvo. Zaposlenici, ovisno o obrazovanju i iskustvu, zarađuju od 20 tisuća eura godišnje pa naviše. 
 
Ahmed Zia (51) je u Austriju stigao iz Irana i radi kao glavni kuhar u hotelu, Eshan (24) je iz Afganistana i nada se kako će jednom uštedjeti dovoljno novca da otvori svoj hotel, Kenyan Jhon Mwene (52) dugi niz godina živi u Austriji i bio je nezaposlen sve dok se nije otvorio Magdas zbog čega je vrlo zahvalan neprofitnim organizacijama koje su mu omogućile posao.
 
Upravo će hotel Magdas biti predstavljen kao jedan od mnogi primjera dobre prakse u području dobre ekonomije na ovogodišnjoj, četvrtoj po redu Konferenciji o dobroj ekonomiji koja će se održavati u Zagrebu od 23. do 25. ožujka. Andrea Amann iz Magdas hotela održati će prezentaciju projekta na samom početku prvog dana konferencije na koju ste svi pozvani.
 
Pročitajte tko će sve predstaviti primjere dobre prakse u ranije objavljenom članku Najavljeni gosti i teme Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji garantiraju njezin uspjeh.

Hits: 787
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union