Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društveno poduzetništvo arrow U Lužnici o perspektivama razvoja socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj
U Lužnici o perspektivama razvoja socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj
Ante Vekić   
Srijeda, 15 Prosinac 2010

Image
Prva hrvatska nacionalna konferencija o socijalnom poduzetništvu održat će se u četvrtak i petak (16. i 17. prosinca 2010.) u Marijin dvoru u Lužnici nadomak Zaprešića. Na konferenciji će biti riječi o smjerovima razvoja socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj. Svoje viđenje socijalnog poduzetništva u kontekstu razvoja civilnog društva dat će predstavnici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Savjeta za razvoj civilnoga društva, te Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Dijalogu će se pridužiti svi oni koji se u Hrvatskoj bave nekim oblikom socijalnog poduzetništva ili takve aktivnosti tek pokušavaju pokrenuti. 

Forum socijalnih poduzetnika kao mreža potpore 

Predstavljen će biti i rad nacionalnog Foruma socijalnih poduzetnika, neformalne mreže organizacija koja je kao inicijativa pokrenuta prije godinu dana na konferenciji Udruge Slap u Osijeku. U godinu dana radne grupe Foruma radile su na četiri tematska područja, kojima će se baviti i konferencija, a koje za cilj imaju stvaranje potpore socijalnom zapošljavanju i socijalnom poduzetništvu.

Četiri radne skupine 

Na konferenciji će tako uz pomoć zaključaka radnih grupa dionici socijalnopoduzetničkih aktivnosti nastojati definirati četiri područja djelovanja Foruma. Prvo se odnosi na zakonodavni okvir, na odluku treba li Hrvatskoj zakon o socijalnom poduzetništvu i ako da u kojem obliku. Druga će skupina odlučivati o jačanju ljudskih kapaciteta za razvoj socijalnog poduzetništva, dok će treća nastojati definirati Vijeće podrške kao savjetodavno i/ili tijelo podrške razvitku socijalnog poduzetništva u društvu. Posljednja, četvrta radna skupina konferencije (ujedno i Foruma) radit će na ustrojstvu same organizacije i budućim smjerovima razvoja.

Konferencija će biti zaključena plenarnom raspravom u petak oko podneva, a za sudjelovanje se prijavilo 70ak ljudi. Organizator konferencije je Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka, a konferenciju su financijski podržale Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društvaUnicredit fundacija.

Hits: 2421
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union