Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društvena odgovornost
Društvena odgovornost
Američki studenti stjecali iskustva o socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj
Željka Rački-Kristić   
Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014
Image
Esther i Gregory u Osijeku su proveli devet dana

Zanimljivo je, nakon puke teorije, vidjeti kako nevladine organizacije djeluju u zajednici koja se još obnavlja od ratnih stradanja. To je iskustvo koje u Americi ne bismo mogli dobiti, kažu Esther Stonecypher i Gregory Cohoat, američki studenti koji su u Osijeku, u Udruzi Slap, proveli aktivnih devet dana. Naime, mladi studenti političkih znanosti Sveučilišta u Indianapolisu, Osijek su izabrali u okviru obrazovnog programa International Service Learning Course, a s ciljem upoznavanja programa i usluga iz područja rada u zajednici i pružanja socijalnih usluga.

 
Sve popularniji dućani u kojima nećete pronaći namirnice u ambalaži
Tea Plenar   
Utorak, 20 Svibanj 2014
Image
Ilustracija

Kako bi se smanjila količina otpada i omogućilo ljudima da kupe samo onoliko koliko im je zaista potrebno i uštede novac, bilo da je riječ o namirnicama ili higijenskim potrepštinama, smišljena je nova vrsta dućana o kojem se sve više priča na društvenim mrežama.

Riječ je o dućanu u kojem ništa nije zapakirano u ambalažu već se baš sve prodaje u renfuzi. Koncept je vrlo jednostavan i dobro funkcionira. Kupac u dućan ponese svoje posudice, vrećice ili kutije i napuni ih onoliko koliko mu je potebno, bilo da je riječ o kilogramima ili dekagramima povrća, voća, brašna, praška za pranje rublja, začina i drugog  ili litrama i decilitrima gela za tuširanje, šampona, jogurta ili mlijeka. 

 
Turistica ulazi u završnu fazu - stvaranje paketa turističkih proizvoda
Željka Rački-Kristić   
Srijeda, 30 Travanj 2014
Image
Sedma radionica održana je u Kopačevu

Prva od dvije radionice izrade paketa turističkih proizvoda, ukupno osma u sklopu projekta Turistica, koju će voditi mr.sc. Neda Telišman Košuta, stručna savjetnica Instituta za turizam održat će se u utorak, 6. svibnja u Bilju. - Kroz tri tematska bloka upoznat ćemo se s tržišnim trendovima u stvaranju paketa turističkih uloga, razgovarati o ciljnim segmentima posjetitelja, upoznati se s modelom i sadržajem te proći proces izrade paketa usluga. Nastojat ćemo učiti na primjerima dobre prakse iz Hrvatske i inozemstva te započeti proces oblikovanja vlastite, navodi voditeljica projekta, predsjednica Udruge za kreativni razvoj Slap, Sonja Vuković.

 
Okrugli stol kao uvod u osnivanje zadruge za etično bankarstvo
Tea Plenar   
Utorak, 22 Travanj 2014
Image
Okrugli stol u Mimari

Ideja o pokretanju etične banke u Hrvatskoj se rodila prije četiri godina, ali su se stvari oko njezinog osnivanja zakotrljale prije otprilike godinu dana, rekao je voditelj projekta etične banke Goran Jeras na okruglom stolu Načela etičkog bankarstva koji je održan 22. travnja 2014. godine u prostoru Muzeja Mimara u Zagrebu. Istog dana u popodnevnim satima osnovana je i zadruga za etično financiranje koja će osnovati dioničko društvo i tako postati vlasnik etične banke u Hrvatskoj. Već 13. svibnja ove godine hrvatska etična banka ulazi u federaciju europskih etičnih banaka. 

 
Otvorene su prijave za treću Panona dizajn radionicu, budite dijelom društveno korisne priče
Željka Rački-Kristić   
Srijeda, 16 Travanj 2014
Image
Panona dizajn radionica održat će se u Osijeku

Vrijeme je za zaključak Panona dizajn radionice. Na prvoj je definiran brand Panona, udareni su temelji vizualnom identitetu i osmišljeno je nekoliko novih proizvoda. Na drugoj su usustavljeni podbrandovi Mara, Mata, Myra, Mara te je osmišljena linija proizvoda za svaki od njih. Sada slijedi treća radionica jer Proizvode je potrebno dovršiti i zapakirati u Panona ambalažu i dovesti ih do polica prodavaonice. I usput, ako bude dobrih ideja za nove proizvode - realizirati ih zajedno s onima koji su nastali na ranijim radionicama.

 
Preduvjet uspješnog poslovanja je povezivanje, naučite se organizirati i upravljati klasterom
Željka Rački-Kristić   
Četvrtak, 10 Travanj 2014
Image
U sklopu Turistice održat će se 10 radionica

Već šesta edukativna radionica u sklopu projekta Turistica, održat će se u petak, 11. travnja u Erdutu. Radionicu pod nazivom "Organiziranje i upravljanje klasterom", vodit će ekspert u poslovnom povezivanju, Ranko Milić, osnivač klustera CEDRA Split.- Poslovno povezivanje postaje preduvjet svakog uspješnog poslovanja te ćemo kroz uvid u teorijske postavke i praktična iskustava te primjere dobre prakse razmatrati mogućnosti i modele poslovnog povezivanja pružatelja turističkih usluga. Razgovarat ćemo o ulogama i odgovornostima, mogućim rizicima te svakako razvojnim perspektivama - najavljuje voditeljica projekta, predsjednica Udruge za kreativni razvoj Slap iz Osijeka, Sonja Vuković.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 42 od 172
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union