Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društveno poduzetništvo
Društveno poduzetništvo
Sinergija investicijskog kapitala i društvenog poduzetnika na korak do uspjeha na svjetskom tržištu
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 24 Studeni 2014
Nenad Bakić i Miroslav Vrankić
Nenad Bakić i Miroslav Vrankić

Ako se ne računaju krediti koje su članovi pojedinih hrvatskih udruga podizali kako bi finanicirali provedbu projekata koji imaju za cilj razvoj društvenog poduzetništva, Hrvatska je upravo dobila najveću privatnu investiciju u jedno društveno poduzeće. Naime, početkom prošlog tjedna poduzetnik i investitor Nenad Bakić uložio je u visoko-tehnološku tvrtku E-Glas koja proizvodi napredne sustave za glasovnu upravlja domom, namijenjeno prvenstveno osobama s teškim tjelesnim invaliditetom.

Kombinacija zarade i društveno korisne misije 

"Tvrkta E-Glas sa svojim naprednim, proizvodom Serwantess me privukla prvenstveno zbog vjere u međunarodnu konkurentnost proizvoda te povjerenja u osnivače tvrtke. S radom tvrtke sam se upoznao donirajući njihove uređaje raznim korisnicima u Hrvatskoj. Iako je primarni cilj svakog ulaganja zarada, ovdje su mi jednako važne i sinergije s mojim projektom Croatian Makers – opremanja škola i centara za rad s mladima opremom za automatiku i robotiku – jer je to primjer kako se danas dostupnom tehnologijom i uz nevelika kapitalna ulaganja može napraviti međunarodno konkurentan proizvod", rekao je Nenad Bakić. 

 
Podržite društveno poduzetništvo kupnjom platnenih pelena u Rodinom dućanu umjesto u oglasniku
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 20 Listopad 2014
Image
Tijana Bogdanović iz Rode

Društvenom poduzeću Rodin let krila su postala preširoka i prevelika za prostor udruge Roda - Roditelji u akciji u Čanićevoj ulici u Zagrebu pa se još prije godinu dana rodila ideja o izdvojenom prostoru u kojem bi se prodavali njihovi zanimljivi platneni proizvodi za bebe i mame. Dućan u kojem možete kupiti platnene pelene, dodatke za platnene pelene, majice za bebe, knjigu ''Iz rodina kljuna'' u izdanju udruge Roda, te druge zanimljive artikle nedavno je otvoren u Ilici na kućnom broju 133.

U Rodinom dućanu možete kupiti i Baobaby proizvode poput cipelica Pelica koje su izrađene od meke kože i obojene prirodnim bojama ili bodića u dva broja koji ''rastu s djetetom''. Uskoro ćemo u ponudi imati i literaturu koja se ne može tako lako nabaviti, a tiče se trudnoće, prirodnog poroda, poroda kod kuće, dojenja, pravilne prehrane i odgoja djeteta, otkriva Tijana Bogdanović iz udruge Roda s kojom smo se sastali u preslatko uređenom prostoru koji je otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati
 
 
FairShare i socijalno poduzetništvo pokretači su gospodarstva
Željka Rački-Kristić   
Ponedjeljak, 16 Lipanj 2014
Image
Dobrobit zajednice treba biti ispred profita, kaže R. Duff

Socijalno poduzetništvo potaknut će razvoj gospodarstva, zaključio je jedan od najznačajnijih svjetskih teoretičara i praktičara socijalnog poduzetništva prof.dr.sc. Rory Ridley-Duff s Hallam Sveučilišta u Sheffieldu.

Naime, dr. Ridley-Duff bio je gost predavač na 13. Kongresu IAPNM-a, organiziranom na Ekonomskom fakultetu u Osijeku čija je tema bila Stvaranje vrijednosti i unaprjeđivanje kvalitete života putem marketinga u neprofitnom i javnom sektoru. Glavno predavanje držao je o modelu FairShares.

 
Održana još jedna sjajna i uspješna revija Udruge Kamensko
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014
Image
Marija Rašan-Križanac i Đurđa Grozaj

Modna revija ''Jednako lijepi'' Udruge Kamensko i ovog je puta izazvala veliku pozornost medija i posjetitelja koji su došli podržati vrijedne žene i vidjeti njihove najnovije kreacije u kojima su modnom pistom prošetali zaposlenici i učenici Hotelijersko turističke škole iz Zagreba. Nakon uvodnih riječi predsjednice udruge Đurđe Grozaj, ravnateljice škole Marije Rašan-Križanac i gradonačelnika Milana Bandića publiku je zabavio duet pjevača grupe Cubismo Ricardo Luque i njegove kćeri nakon čega je počela revija koja je izazvala oduševljenje.

 
Maturanticama unikatne haljine, a Udruzi Kamensko nova šivaća mašina
Tea Plenar   
Petak, 09 Svibanj 2014
Image
Đurđa Grozaj

U Udruzi Kamensko se radi punom parom, u pripremi su razni zanimljivi modni događaji. Razgovarali smo s predsjednicom udruge gospođom Đurđom Grozaj koja se bavi posljednjim detaljima oko organizacije modnih revija u Bjelovaru i Zagrebu. Modno događanje u Bjelovaru održati će se 16. svibnja 2014. godine, povodom Svjetskog dana ženskog poduzetništva, dok je modna revija u Zagrebu zakazana za početak lipnja 2014. godine.

Reviju pod nazivom ''Jednako lijepa'' nositi će poznate žene iz medija, naše mlade dizajnerice i druge žene, žene svih generacija. Nakon dana kojeg ćemo moje kolegice i ja provesti u Daruvarskim toplicama na zasluženom odmoru i tribine na kojoj ću govoriti o našem putu, najnovije modne kreacije ćemo predstaviti u 18 sati, rekla nam je gospođa Grozaj koja se nada kako će njezin inspirativan govor pomoći svim ženama koje su dotakle dno i izgubile nadu.

 
Impact Hub Zagreb otvorio prvi poslovni inkubator za socijalne poduzetnike
Željka Rački-Kristić   
Utorak, 18 Oľujak 2014
Image
The Inkubator je otvoren za sve poduzetnike

Prvi poslovni inkubator za socijalno poduzetništvo otvorio je svoja vrata u Zagrebu. Riječ je o projektu poslovne zajednice Impact Hub Zagreb koja u gradu već vodi coworking prostor istoga imena, a čiji je cilj privući male i srednje poduzetnike te stručnjake koji žele unaprijediti vlastito poslovanje odnosno pokrenuti biznis. Kako navodi Hermes Arriaga, direktor Impact Huba i voditelj The inkubatora, projekt nije namijenjen samo IT poduzetnicima već svima koji rade na društvenim inovacijama te žele poboljšati društvo bilo da je riječ o turizmu, tehnologiji, financijama i drugom.

Rješenja za stvarne probleme

Stoga i traže startupove poput, primjerice, riječke tvrtke E-glas koja je razvila sustav Serwantess koji omogućuje glasovno kontroliranje uređaja što posebice koristi slabovidnim osobama. Dobar primjer je i češki turistički startup Pragulica koji je beskućnike pretvorio u turističke vodiče, a turistima donio novo viđenje glavnoga grada. Dakle, traže startupove koji nude rješenja za stvarne probleme koje ljudi danas imaju.  

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 24 od 155
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union