Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica
Radionica
Panona kao socijalno poduzetništvo
Barbara Becker   
Subota, 28 Studeni 2009
Image
Kornelija Mlinarević kao Panona
One su moderne ali cijene tradiciju, kreativne su i uspješne u svom poslu. Ne slijede trendove,a odjećom i nakitom se  izražavaju na sebi svojstven način. Brand koji se obraća takvim ženama zove se Panona, a predstavila ga je, kao rezultat višegodišnjeg rada Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka i to zanimljivom modnom revijom: pistom su prošetale žene koje utjelovljuju duh Panone. "Javni nastupi za mene nisu ništa novo. Često govorim pred velikim brojem ljudi. Ali kad su me iz Slapa zamolili da se prošetam modnom pistom nije mi bilo svejedno. Na kraju moram priznati da mi se svidjelo. Revija je bila pun pogodak", sažela je dojmove jedna od Panona, profesorica osječkog ekonomskog fakulteta Anka Mašek.
 
Osnovan Forum socijalnih poduzetnika
Barbara Becker   
Petak, 27 Studeni 2009
ImageKonferencija Socijalno poduzetništvo - pokretač razvoja, održana 25. i 26. studenoga u Osijeku i Zlatnoj Gredi okupila je predstavnike institucija, nositelje provedbe Nacionalne strategije stvaranja poticajnog zakonodavnog okvira kao infrastrukture podrške, te nekolicinu socijalnih poduzetnika koji već sada uspješno implementiraju principe socijalnog poduzetništva i stvaraju vlastite modele poslovanja temeljenog na filozofiji socijalnog poduzetništva. Želja organizatora, Udruge za kreativni razvoj Slap bila je povezati sve ključne dionike, predstavnike javnog, poslovnog i civilnog sektora, koji će kroz interesna partnerstva, integriranim programima doprinositi ostvarenju zajedničke platforme socijalnog poduzetništva u Republici Hrvatskoj.
 
Socijalnim poduzetnicima u RH treba poticajnije okruženje
Barbara Becker   
Srijeda, 25 Studeni 2009

ImageSocijalna poduzeća osnivaju se širom svijeta kako bi se ispunili određeni društveni ciljevi i ulagalo u dobrobit zajednice, a ne s primarnim ciljem raspodjele dobiti. Izgradnja socijalne ekonomije i stvaranje uvjeta za socijalno poduzetništvo izvrsna je prilika za stvaranje višestrukih pozitivnih učinaka, ekonomskih i socijalnih. Upravo socijalno, neprofitno poduzetništvo može biti jedan od načina ublažavanja posljedica nezaposlenosti, naročito teško zapošljivih kategorija stanovništva.Važnost socijalnih poduzeća na europskoj razini razvidna je iz izvješća o socijalnoj ekonomiji kojeg je početkom 2009. prihvatio Europski parlament koji ukazuje da u Europskoj uniji djeluje dva milijuna socijalnih poduzeća, s udjelom od 6% u ukupnom broju zaposlenih u EU. Podaci su to koji su se mogli čuti na konferenciji na temu „Socijalno poduzetništvo u Republici Hrvatskoj: mogućnosti i izazovi“, održanoj u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i British Council-a, 17. studenoga 2009., u prostorijama EU Info centra

 
Ona je Panona
Barbara Becker   
Utorak, 24 Studeni 2009

ImageTko je Panona otkrit će posjetitelji prve revije modne kolekcije koja je nastala u sklopu projekta Ethno-brand Udruge za kreativni razvoj Slap. Revija će se, uz izložbu nakita i ostalih proizvoda iz kolekcije, održati u Galeriji Waldinger u Tvrđi u četvrtak (26. studenoga), s početkom u 18 sati. "Ova je kolekcija prvo veće javno predstavljanje branda na čijem smo stvaranju radili proteklih četrnaest mjeseci", rekla je Sonja Vuković, predsjednica Udruge Slap.

Kreativna i uspješna žena 

Modele za reviju su posebno za kolekciju Panona osmislile dizajnerice Mira Anić i Andrijana Subotić Pjajčik. Riječ je o ručno izrađenoj modernoj i nosivoj odjeći, inspiriranom tradicionalnim etno motivima – temi koja se proteže čitavim nizom Panona proizvoda. Uz odjeću, bit će predstavljen i ručno izrađeni nakit. Brand Panona obraća se modernim, uspješnim, samosvjesnim i kreativnim ženama, pa su se u Slapu umjesto manekenki odlučili upravo takve modele, žene koje i same utjelovljuju duh Panone. "Panona je žena koja poštiva tradiciju, ali je moderna. Ona je sigurna u sebe i ne slijedi trendove, uspješna je u poslu kojim se bavi, kreativna je i zaigrana. Upravo smo se tim karakteristikama branda Panona vodili kada smo odabirali modele za prvo javno predstavljanje", istaknula je Sonja Vuković.

 
Socijalno poduzetništvo - pokretač razvoja
Barbara Becker   
Utorak, 24 Studeni 2009

Širenje socijalnog poduzetništvaSlap kroz svoje programe već 9 godina sustavno potiče stvaranje održivih modela socijalnog poduzetništva te u partnerstvu s drugim organizacijama civilnoga društva nastoji osigurati uvjete i održivost infrastrukture podrške socijalnom zapošljavanju. "Kroz nekoliko relevantnih skupova na temu socijalnog zapošljavanja održanih posljednjih mjeseci donijeti su vrlo konkretni zaključci kojima se određuju daljnji pravci razvoja socijalnog poduzetništva poput zakonodavnog okvira, infrastrukture podrške, etičnosti poslovanja i slično, no zamjetan je zastoj u realizaciji. Upravo stoga, Slap nastoji povezati sve ključne dionike, predstavnike javnog, poslovnog i civilnog sektora, koji će kroz interesna partnerstva, integriranim programima doprinositi ostvarenju zajedničke platforme socijalnog poduzetništva u Republici Hrvatskoj", istaknula je Sonja Vuković, predsjednica Udruge Slap.

S ciljem ostvarivanja pomaka na području socijalne ekonomije Slap organizira konferenciju pod nazivom Socijalno poduzetništvo - pokretač razvoja, koja će se održati 25. i 26. studenoga u Hotelu Osijek, te u Zlatnoj Gredi i Karancu.

 
ECOVAST - Sinergijom do ruralnog razvitka
Narcisa Bošnjak   
Petak, 30 Listopad 2009

Napredak sela i malih gradovaRuralno bogatstvo i baština kod nas još uvijek nije prepoznata kao dobar temelj razvitku turizma, za razliku od država iz našega okružja, koje su odavno osvijestile činjenicu što to potiče na razvoj turističke djelatnosti i daje vidljivost lokalnoj zajednici kao vrijednoj turističkoj destinaciji - gospodarska, društvena i kulturna vitalnost te identitet ruralnih zajednica. Bitno je i osiguravati i poticati senzibilnu i maštovitu obnovu izgrađenog i prirodnog okoliša u takvim zajednicama. Iako je to tek mali dio, seoska domaćinstva i ustanove koje brinu o očuvanju i upravljaju zaštićenim ekosustavima kreirale su i nude turističke sadržaje ruralnih prostora kontinentalne i obalne Hrvatske znatiželjnom i dinamičnom tržištu.

S ciljem unaprjeđivanja dobrobiti seoskih zajednica i čuvanja ruralnog nasljeđa Europe, prije 25 je godina (1984.) osnovano Europsko vijeće za sela i male gradove – ECOVAST. ECOVAST je mreža koju čine članovi iz 20 zemalja Europe učlanjeni ili u središnjicu ili do sada formirane nacionalne sekcije (Austrija, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Velika Britnija). Članstvo je sve brojnije pa je u globalno očuvanje, promidžbu i turistički razvitak ruralnih krajeva uključeno oko 500 nacionalnih organizacija. Uz organizacije i udruge, članstvu se pridružuju i specijalisti za pojedina područja - krajobraze, arhitekturu, povijest, umjetnost, uzgoj autohtonih vrsta i pasmina i slično. ECOVAST djeluje sinergijski, povezujući lokalne, regionalne i međunarodnu razinu horizontalno i vertikalno, djelujući kao most među onima koji donose odluke i onih koji djeluju, između stručnjaka i provoditelja, tj. korisnika.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 42 od 69
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union