Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica
Radionica
Panona ide na more!
Saša Bajamić   
Četvrtak, 30 Srpanj 2009

Image
Gazde i Antonija Šola uz Slap
Robna marka rukotvorina pod nazivom Panona, nastala kao rezultat Ethno-brand projekta Udruge Slap, narednih će nekoliko dana imati svoj prvi ozbiljniji kontakt s tržištem. Uz još petnaestak izlagača Panona će biti dio akcije 'Plovimo Hrvatskom uz hrvatsko'. Akcija je u utorak predstavljena u Zagrebu, a jedrenjak Nirvana iz 1929. godine na put kreće iz Podgore pokraj Makarske 1. kolovoza, te će Jadranom krstariti sve do 14. kolovoza.

Gazde, Antonija Šola, Večernja škola, pršut, sir i Panona 

"U iduća dva tjedna jedrenjak će posjetiti 14 gradova i općina. Gdje god jedrenjak pristane, postavit će se 15 štandova na kojima će naši najbolji proizvođači hrane i vrhunskih vina predstavljati svoje proizvode po reprezetativnim cijenama" kaže Zoran Vojnović iz tvrtke Conventus koja je organizator akcije. Osim što će brojni turisti uživati u degustaciji vrhunskih delicija iz svih hrvatskih regija koje će im prezentirati hostese u narodnim nošnjama, oni će moći uživati i u glazbi Antonije Šole i tamburaškog sastava Gazde, a za humor će se pobrinuti komičari Pervanove Večernje škole. Akcija je nastala prije tri godine, a od početka jadransku avaturu u kojoj turistima domaći proizvođači predstavljaju svoje delicije prati Ministarstvo turizma kao i turističke zajednice 14 gradova.

 
Slap započeo realizaciju projekta EcoCompetitive
Narcisa Bošnjak   
Utorak, 17 Oľujak 2009
Flamanci su odradili radni sastanak, a zatim su ih primili predstavnici Osječko-baranjske županijeRadnim posjetom predstavnika razvojne flamanske razvojne agencije Eurappel VZW, Urbaina Avermaetea i Luciena Carliera Osijeku započeo je projekt EcoCompetitive. Cilj je projekta jačanje konkurentnosti Slavonskih proizvođača organski uzgojene hrane, a financira ga flamanska vlada. Za njegovu provedbu na hrvatskoj strani brinut će Udruga za kreativni razvoj Slap s partnerima Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, te Euroregijom Dunav-Sava-Drava. Upravo će te organizacije danas upoznati flamanski dvojac s mogućnostima organske proizvodnje u Slavoniji. Planiran je obilazak terena u sklopu kojega će skupina obići imanja Gusak, Završki i Jazbec, a zatim utanačiti partnerske aktivnosti, operativni plan i proces izvještavanja. Projekt je vrijedan 176.710 eura, od čega će 141.460 pokriti flamanska vlada, a ostatak vlastitim udjelom ostali partneri. "Želja nam je, a to pokušavamo i kroz druge naše projekte, pretvoriti poljoprivrednike u poduzetnike, jer u toj promjeni njihova načina razmišljanja leži ključ opstanka svih onih koji se žele baviti poljoprivredom. Danas više nije dovoljno samo proizvoditi. Nadamo se da će i EcoCompetitive doprinijeti stvaranju konkurentnog slavonskog poljoprivrednika", ističe Sonja Vuković, predsjednica Udruge za kreativni razvoj Slap.
 
Tko su budući eksperti za ruralni i regionalni razvoj?
Saša Bajamić   
Petak, 06 Veljača 2009

ImageKako izgleda, koja znanja i vještine posjeduje i koje poslove obavlja mladi stručnjak na području regionalnog i ruralnog razvoja? Na to su pitanje pokušali dati odgovori sudionici radionice InWenta i Stalne radne skupine za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Europi, pod nazivom „Ispitivanje i utvrđivanje potreba za pokretanjem programa uključivanja mladih eksperata za integrirani ruralni i regionalni razvoj“, održane u Osijeku u suradnji s Udrugom Slap i Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj.

Radionica je održana u sklopu partnerskog programa koji će se provoditi u sedam zemalja jugoistočne Europe, a koji ima za cilj potaknuti strukturalne promjene i održivi razvoj ruralnih područja stvaranjem mreže ključnih dionika na nacionalnim, regionalnim i lokalnim razinama.

 
Zaboraviti loša iskustva i inzistirati na umrežavanju
Barbara Becker   
Ponedjeljak, 15 Prosinac 2008
S velikim zainmanjem okupljeni su pratili prezentacijuUlaganje u ozbiljan management, ulaganje u marketing, ne nužno novca, nego vremena i kao prvo i osnovno - povezivanje proizvodnje i prerade s tržištem, recept je koji su koristili članovi subotičkog Udruženja Terra's kako bi omogućili tamošnjim ekološkim poljoprivrednicima da žive i profitiraju od svog rada. Kako su u tome uspjeli, koliko im je vremena trebalo i kako uspješno preslikati njihov model na prilike u Slavoniji prodiskutirali su u Našicama na drugom Ekoforumu Udruge za kreativni razvoj Slap. Temu su s velikim zanimanjem pratili i s konkretnim se pitanjem uključivali korinsnici Slapovog projekta YES-Ekopoduzetnik.
 
U Đakovu stvoreni temelji razvojnog tima
Barbara Becker   
Ponedjeljak, 15 Prosinac 2008
Radionice se pokazale potencijal đakovačkog područjaRazvojni timovi sačinjeni od kvalitetnih, obrazovanih i motiviranih pojedinaca jedina su poluga koju manje općine i gradovi mogu iskoristiti za privlačenje novca iz EU fondova. To su odavno spoznali na krajnjem istoku Hrvatske, gdje zajednica općina Tovarnik, Njemci, Tompojevci, Lovas i Grada Iloka već duže vrijeme uspješno radi upravo na pripremanju i odrađivanju europskih projekata koji su digli razinu kvalitete života na tom području. Prateći njihov uspješan primjer Regionalni forum udruga Slavonije pokrenuo je projekt obrazovanja zainteresiranih pojedinaca na području Vukovara i Đakova, kako bi se na tim lokacijama, po završetku edukacije mogla stvoriti operativna jezgra čije bi znanje donijelo zamah tim sredinama.
 
Format za osnaživanje regionalnih udruga
Barbara Becker   
Petak, 12 Prosinac 2008

'Terenski' rad na radionicama bio je najzanimljiviji dio učenjaKako upravljati udrugom, motivirati i organizirati ljudske resurse udruge, te mnoga druga konkretna znanja dobili su korisnici projekta Format kojega je i ove godine provodio Regionalni forum udruga Slavonije u suradnji s Gradom Osijekom. Na osam poludnevnih radionica predstavnici zainteresiranih udruga učili su o motivaciji, organizacijskom razvoju, managementu, odnosima s javnošću, financijskom poslovanju, međusektorskoj suradnji, programskom i financijskom izvještavanju, a proces je završen radionicom o monitoringu i evaluaciji. Podučavali su ih iskusni treneri s višegodišnjim stažom u civilnom, ali i poslovnom sektoru. Riječ je o Sonji Vuković, predsjednici Udruge Slap, Goradani Stojanović i Korneliji Mlinarević iz Regionalne razvojne agencije, te Vedrani Raff, ovlaštenoj revizorici za neprofitne organizacije. „Još uvijek je mnogo udruga koje se susreću s problemima u radu, no edukacijama poput ovih iz projekta Format, Forum udruga pokušava osnažiti svoje članice kako bi mogle što kvalitetnije doprinositi radu civilnoga društva u cjelini“ istaknula je Sonja Vuković, jedna od trenerica na projektu.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 49 - 54 od 69
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union