Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica
Radionica
Potrebno je raditi na institucionalizaciji obrazovanja za ekološku proizvodnju
Saša Bajamić   
Srijeda, 10 Prosinac 2008
Kako država pomaže ekološku proizvodnju? - tema prvog EkoforumaKako bi ekološka poljoprivreda u Hrvatskoj stigla do zacrtanog, mnogi bi rekli i utopijskog, plana od udjela od 10% površine od ukupnog broja pod ekološkom proizvodnjom, osim trenutnog sustava pomoći koji je država ustrojila ekoproizvođačima potrebno je raditi na još nekoliko ključnih ciljeva, složili su se sudionici prvog Ekoforuma u Našicama, kojega je u sklopu svog projekta YES-Ekopoduzetnik organizirala Udruga za kreativni razvoj Slap. Uz Tomislava Petrovića ispred Minstarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Tomislava Petrica iz Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije i Mariju Ševar iz Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, dvadesetak sadašnjih i budućih ekopoljoprivrednika složilo se da su neki od tih ciljeva zajednički rad na pokretanje škole za izobrazbu ekoloških poljoprivrednika u suradnji s postojećim obrazovnim institucijama, pružanje pomoći s terena pri izradi nacionalne strategije i akcijskog plana za ekološku poljoprivredu, te poticanje proizvodnje sadnog materijala za ekološku poljoprivredu, a ne samo krajnjih nasada.
 
Razmjenom iskustava do boljih prilika za ruralni razvoj
Saša Bajamić   
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2008

S radom Županije goste je upoznao dožupan Pavo ŠarčevićIskustva Osječko-baranjske županije na području ruralnog razvoja, privlačenja sredstava iz EU fondova, rad na partnerskim i međusektorskim projektima bile su najvažnije teme o kojima su razgovrali predstavnici tuzlanskog Udruženja Bosper i tamošnjih općina na prijemu kod Osječko-baranjskog dožupana Pave Šarčevića. Bila je to jedna od prvih postaja na četverodnevnom studijskom putovanju grupe iz BiH zainteresirane za otvaranje novih vidika i saznanja o mogućim modelima suradnje.

Mladima ponuditi razlog za ostanak na selu 

"Osječko-baranjska županija prošle je godine za poljoprivredu namjenila 65 milijuna kuna proračunskih sredstava. Ove smo godine, unatoč krizi, izlobirali povećanje te svote, pa ta stavka za narednu godinu iznosi 85 milijuna kuna. Naša županija također trenutno provodi preo 20 programa kojima potiče razvoj poljoprivrede: sufinancira nabavku sadnica, osjemenjivanje, navodnjavanje, izgradnju objekata, izradu projektne dokumentacije, sufinancira ulaganje u kvalitetu mlijeka, vinske putove, signalizaciju... U svemu tome se prepoznaje opredjeljene županije da pomogne zadržavanju mladih na selu i spriječi trend njihova odlaska iz ruralnih krajeva, na način da im omogući da rade i za svoj rad budu adekvatno plaćeni. U tim nastojanjima imamo problema, ali smatramo da ćemo od svih ovih programa koje provodimo imati konkretnu korist, pa će hrvatski ruralni krajevi spremno dočekati ulazak u EU i tamošnju konkurenciju", rezimirao je ukratko dožupan Pavo Šarčević.

 
Pomak na Levinsonu: Dobar marketing ne zahtijeva velika ulaganja
Ante Vekić   
Utorak, 25 Studeni 2008
Levinson u ZagrebuMarketing su svi oblici kontakata vaše tvrtke s vanjskim svijetom. To znači da vam se nudi mnoštvo marketinških prilika, koje da bi iskoristili, ne morate trošiti velik novac. Dovoljni su vam nešto vriemena, maštovitosti, inovativnosti i predanosti. Ideja je to gerilskog pristupa marketingu koju je još 1983. godine javnosti obznanio Jay Conrad Levinson i zakotrljao lavinu koja ga je danas dovela do Zagreba, gdje je u ulozi oca gerilskog marketinga, poput pravog gerilca obučen u svoj zaštitni znak - maskirnu majicu, o svom 'čedu' govorio pred petstotinjak sudionika konferencije. Sa svojih 75 godina niti jednoga trenutka nije dvojio kamo vodi one koji ga slušaju, a demonstrirao je znanje i upućenost u tehnološke trendove na kojemu bi mu trebali pozavidjeti mnogi prisutni, pa i dvostruko mlađi, slušatelji.
 
Jačanje osječkih udruga za socijalno poduzetništvo
Narcisa Bošnjak   
Nedjelja, 23 Studeni 2008
ImageKako se pozicionirati, sastaviti marketinški plan, stvoriti vlastiti marketinški splet, uspjeti u odnosima s javnošću i pri tom ostvariti misiju, zaraditi i činiti dobro zajednici naučili su predstavnici osječkih udruga na ovogodišnjem ciklusu radionica u sklopu projekta POMAK kojega i ove godine provodi Udruga za kreativni razvoj Slap. Nastavak je to, naime, već započetog projekta i korak bliže stvaranju baze udruga koje će dio svojih prihoda ostvarivati iz neprofitno-poduzetničkih projekata.
 
Ekološku poljoprivredu povezivati s razvojem eko i ruralnog turizma
Narcisa Bošnjak   
Utorak, 21 Listopad 2008

U Splitu je danas održan stručni skup o ekološkoj poljoprivredi u Dalmaciji u organizaciji Programa UN-a za razvoj (UNDP), u okviru projekta COAST koji se bavi očuvanjem bioraznolikosti i održivim razvojem dalmatinske obale. Povod stručnog skupa bio je predstavljenje prijedloga Akcijskog plana za razvoj ekološke poljoprivrede u Dalmaciji čija izrada je počela početkom rujna ove godine. Akcijski plan za Dalmaciju predlaže 11 prioritetnih akcija koje bi županijski odjeli za poljoprivredu, poljoprivredna savjetodavna služba i projekt COAST trebali provoditi u razdoblju od 2009.–2013. Akcijskim planom predviđeno je povećanje udjela površina pod ekološkom proizvodnjom u sve četiri dalmatinske županije na najmanje 5% do 2013. godine.

 
Vukovar: Edukacijom do više sredstava iz predpristupnih fondova
Saša Bajamić   
Utorak, 21 Listopad 2008
Grupnim se radom pokušalo utvrditi koji problemi postojeNakon uvodnog predstavljanja, u Vukovaru je s provođenjem započeo projekt Regionalnog foruma udruga Slavonije pod nazivom Razvojni timovi. Cilj je projekta u Vukovaru obučiti i za pisanje i provođenje projekata osposobiti skupinu ljudi, a neke među njima i zaposliti u Razvojnom centru Grada Vukovara (koji je u osnivanju), te na taj način omogućiti ovom gradu da privuče više sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije. "Novca je i više nego dovoljno, postoje i znatne potrebe, ali potrebni su nam ljudi koji su u stanju razmišljati i djelovati na način koji se od njih prilikom aplikacije na EU fondove zahtjeva. Smatram da oni koji su se uključili u ove radionice imaju dobre startne pozicije i da, ukoliko budu imali dovoljno volje, vanjskog razumijevanja i podrške lokalne vlasti, te pripadnika ostalih sektora mogu mnogo doprinijeti razvoju svoje zajednice", istaknula je Sonja Vuković, koja zajedno s Gordanom Stojanović iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje obrazuje 15ak mladih Vukovaraca.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 55 - 60 od 69
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union