Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica
Radionica
Informiranjem medija do boljeg razumijevanja građana o EU fondovima
Tea Plenar   
Petak, 19 Srpanj 2013
Image
Radionica Omogućimo to EU fondovima

Kako bi novinari što bolje razumijeli i izvještavali o EU fondovima OGI (Organizacija za građanske inicijative) iz Osijeka je u sklopu projekta ''Omogućimo to putem EU fondova'' održao trodnevnu radionicu za predstavnike medija. Radionica se održavala od 16. do 18. srpnja 2013. godine u Varaždinu. Na spomenutom su projektu kao partneri sudjelovali Gradski radio, Pučko otvoreno učilište Knin, Pučko otvoreno učilište Slatina, Radio Benkovac, Radio Drniš, Slobodna Dalmacija i Zadarski list, a čitav je projekt financirala Europska unija.

Osim uvoda na temu povijesti EU fondova, odnosno pretpristupnih fondova koje smo koristili do 1. srpnja 2013. godine, na radionici je bilo riječi i o svakom pojedinom programu poput , IPARD-a, CARDS, SAPARD-a, Phare-a, ISPA-e, IPA-e i drugih. Praktični dio odnosio se na razvijanje projektnih ideja, financijske kapacitete, probleme i razloga zbog kojih projekti ne prolaze, kohezijsku politiku i druge teme o kojima ćete više moći pročitati u nekom od slijedećih članaka. Također, predstavnicima medija je bio pojašnjen svaki pojedini pretpristupni program EU, tipovi ugovaranja za EU fondove, tko i kako može korisiti bespovratna sredstva iz fondova EU, te tzv. životni ciklus projekta.

 
Ulagački fondovi tragaju za društvenopoduzetničkim idejama koje bi financirali
Tea Plenar   
Četvrtak, 13 Lipanj 2013
Image
Franci Čeč o zapošljavanju nezaposlenih u Sloveniji

O društvenom poduzetništvu treba razgovarati, razmijenjivati iskustva i ideje kako bi se ono dodatno osnažilo, složili su se panelisti, studenti i predstavnici udruga okupljeni za okruglim stolom pod nazivom ''Socijalno poduzetništvo i inovacije'' kojega su u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2013 organizirali Udruga za kreativni razvoj Slap, Veleučilište VERN' i CEDRA.HR u prostorijama VERN-a. Osim okruglog stola, predstavljeni su proizvodi i usluge društvenih poduzetnika, kao i studentski prijedlozi kako poboljšati već postojeće društvenopoduzetničke ideje i proizvode u Hrvatskoj.

Okruglom stolu su prisustvovali su Filip Miličević iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ranko Milić iz Cedre.hr, Franci Čeč iz Razvojne agencije Gornje Zastavje iz Slovenije, Gregor Sakovič iz Dobre borze, također iz Slovenije, te Miroslav Vrankić iz E-Glasa. U ulozi moderatora našla se Sonja Vuković iz Udruge Slap koja je na početku pozdravila okupljene, posebno studente treće godine koji su za izborni kolegij izabrali upravo Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije.

 
Nagrada ''ključnarazlika'' u rukama Humane Nove
Tea Plenar   
Petak, 19 Travanj 2013
Image
Još jedno u nizu priznanja

Nakon ovogodišnje nominacije za najbolje socijalno poduzetništvo u 2012. godini Socijalna zadruga Humana Nova osvojila je nagradu ''ključna razlika'' u kategoriji ravopravnost osoba s invaliditetom. Nagrada se dodijeljuje drugu godinu za redom s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja poslodavaca s pozitivnom praksom uključivanja različitih skupina ljudi u svoj radni kolektiv te onih usmjerenih na postizanje raznolikosti ljudskih potencijala.

U Humani Novoj rade osobe s invaliditetom i one koje bi teško pronašle posao na tržištu rada, a u planu su i nova zapošljavanja te otvaranje podružnica u suradnji s udrugama iz Koprivnice i Vrbovca. Stanovnici Čakovca pomažu radu zadruge donacijama stare odjeće i ostalog tekstila koji se u prostorijama Humane Nove transformira u nove i kreativne uporabne predmeti te s lakoćom pronalazi put do kupaca. 

 
Vrijednosni sustav i čovjek "srce" su i "motor" socijalnog poduzetništva
Željka Mandić   
Petak, 15 Lipanj 2012

Image
Dani udruga privukli puno mladih
Vrijednosni sustav i orijentacija menadžmenta socijalnih poduzeća su ono bez čega jedan takav poslovni subjekt ne bi mogao imati sve potrebne atribute koji čine društvenu ekonomiju. Vrijednosni sustav je "srce" socijalnog poduzetništva - čulo se to, na različite načine izrečeno, na jučer održanom (petak, 15. lipnja) okruglom stolu naslovljenom "Utjecaj civilnih organizacija na razvoj socijalnog poduzetništva", a kojeg je, u sklopu programa ovogodišnjih Dana udruga, organizirala Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka.

Okupilo se na ovom paralelnom okruglom stolu šezdesetak (u isto vrijeme održavali su se i drugi okrugli stolovi, tribine, op.a.) vrlo za temu zainteresiranih ljudi, interes se ponajbolje iščitavao iz niza pitanja, opažanja, komentara koje su upućivali Zdenki Kovač, gošći iz Slovenije koja je iznijela njihova iskustva, Sonji Vuković, predsjednici Slapa i Andreji Rosandić iz NESsT-a.

 
DANI UDRUGA 2012.: Sutra okrugli stol o utjecaju civilnog društva na socijalno poduzetništvo
Željka Mandić   
Četvrtak, 14 Lipanj 2012

Image
Otvoreni su Dani udruga 2012.
Počeli su ovogodišnji Dani udruga, a ovoga će puta pokušati odgovoriti na pitanje o mogućim načinima učinkovite provedbe Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva. Na plenarnoj raspravi održanoj u četvrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici govorilo se, kao temom otvorenja, o strateškim prioritetima za potporu razvoju civilnog društva u RH.

U petak, 15. lipnja, održat će se paralelni okrugli stolovi u Tribinama Grada Zagreba, Kući ljudskih prava, Zelenoj akciji i VERN-u, a neke od tema su: Sudjelovanje mladih u oblikovanju javnih politika na lokalnoj razini; Modeli učinkovitog zagovaranja pozitivnih društvenih promjena; Umrežavanjem do promjena; Društvena kohezija građana i mladih na području suzbijanja siromaštva i maloljetničke delikvencije i druge.  Prilično puno tema koje sve dobro "komuniciraju" s aktualnim trenutkom i duhom vremena. 

 
ESENSEE AKADEMIJA | Kroz trening program postanite društveni lider ili eko-socijalni poduzetnik
Saša Bajamić   
Srijeda, 11 Travanj 2012
Image
Učite o eko-socijalnoj ekonomiji

Istinske društvene promjene neće se dogoditi bez motiviranih pojedinaca, inicijatora i pokretača zajedince vođenih vrijednostima i jasnom vizijom. Upravo ESENSEE Akademija pokušava okupiti i povezati takve osobe, pružiti im alate i znanje potrebno za ponovno promišljanje društveno-ekonomskih procesa i ojačati ih da budu pokretači promjena.

Prvi takav edukacijski program pod nazivom “Eco-Social Development @Venture Spring2Summer 2012” poziva 15 budućih eko-društvenih lidera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Makedonije i Kosova da se prijave za sudjelovanje.

Četiri mjeseca mentorstva i 15-dnevno studijsko putovanje 

Riječ je o coaching programu koji uključuje 15-dnevno studijsko putovanje kroz Italiju i Hrvatsku na kojem će se polaznici upoznati s najboljom praksom eko-socijalnog poduzetništva u ovim zemljama. Osim studijskog putovanja polaznici će dobiti priliku za mogućnost četveromjesečnog online praćenja i mentoriranja uz rad.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 24 od 69
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union